Mooie ervaringen - Praktijk Uitzicht door Inzicht

Mooie ervaringen

Marlies (21 jaar)
Als kind had ik vroeger altijd al het idee dat ik anders was dan anderen. Ik was erg gevoelig en ook een enorme binnenvetter. Door een aantal heftige gebeurtenissen in mijn jeugd ontwikkelde ik een soort angst voor de buitenwereld en had het gevoel dat ik de controle over mijn leven volledig kwijt was. Ik was aan het overleven in plaats van aan het leven. De knop moest om en ik zocht hulp.
Manon heeft mij geholpen patronen te doorbreken en te zoeken naar nieuwe uitzichten.
Ik vind de sfeer tijdens onze consulten altijd erg prettig. Manon is enerzijds betrokken, maar ook weer niet te; ze laat precies de juiste hoeveelheid ruimte vrij om mij zelf tot bepaalde inzichten te laten komen waarbij ze kritische vragen kan stellen. Ze komt dus niet zelf met directe oplossingen, maar weet mij zo te ondersteunen, middels methodes vanuit de natuurgeneeswijze, dat ik zelf conclusies trek en antwoorden op mijn vragen vind. In combinatie met een respectvolle benadering en vertrouwen, is dit voor mij de ideale ondersteuning die ik bij mijn hulpvragen kan gebruiken.
Ik ben al enorm gegroeid, heb grote stappen gemaakt, maar ben er ook achter gekomen dat ontwikkeling nooit stopt! Ik ben Manon enorm dankbaar voor haar hulp en hoop die hulp nog wat langer te mogen ontvangen op momenten dat ik dat weer even nodig heb.

***

Janny (Access Barss)
Het is heerlijk om een bars sessie van Manon te ontvangen. Ik werd heel hartelijk en warm ontvangen in een mooie praktijkruimte.
Manon geeft in liefdevolle aandacht de bars sessie en voelt goed aan wanneer er evt. een clearing nodig is, het klopt helemaal.
Wil je meer rust en ontspanning of juist meer helderheid, dan raad ik een bars sessie bij Manon van harte aan!

***

Erica
Na jarenlange zware tijden en toch maar stug doorgaan was ik helemaal op.
De consulten bij Manon heb ik ervaren als een emotionele, geestelijke en spirituele wellnesskuur; reinigend, louterend en bevrijdend.
Ze gaat helemaal mee in jouw leefwereld, maar confronteert je ook, met zachte hand, zonder oordeel en in volledige veiligheid, met jezelf.
Ik voelde me volkomen op m’n gemak en kon mezelf zijn; dat stimuleerde het groeiproces in mezelf en maakte dat ik telkens uitkeek naar de consulten.
Het heeft mijn zelfinzicht verdiept en me meer vertrouwen gegeven in mezelf en de toekomst.
Ik heb meer innerlijke rust, positiviteit en energie gekregen.
Haar empathische benadering en ruimdenkende, open geest zorgen ervoor dat je je zonder reserve durft te uiten.
Een verademing die meteen vanaf het 1e consult al licht en lucht geeft!

***

Fenna
Ik ging naar Manon, omdat ik al heel erg lang veel negatieve gedachten had over mijn lichamelijke klachten.

Ik bleef maar in dezelfde negatieve gedachten en scenario’s hangen, waardoor ik me erg ongelukkig voelde.
Ik wist zelf niet hoe ik dit kon veranderen.
Manon heeft me enorm geholpen, veel inzicht en handvaten gegeven, waarmee ik aan de slag kon en langzaam maar zeker ging ik merken dat het in mijn denken veranderde en dat dit blijvend is.
Ik voelde dat ik met dezelfde klacht me toch veel beter kan voelen en weer positiever in het leven kan staan.
De behandelingen heb ik ervaren als heel prettig en liefdevol, dus ik zou Manon zeker aanbevelen.

***

Marjo (54 jaar)
Ik kwam in contact met Manon door een leerling. Ik was onder de indruk van het gesprek dat wij toen hebben gehad en zag de leerling in een paar maanden tijd een andere jongen worden.
Toen ik zelf behoefte had aan iemand die me kon helpen om op een meer constructieve manier met mijn gedachten en gevoelens om te gaan, heb ik bij Manon aangeklopt.
Ik voelde me meteen op de juiste plek en heb het idee dat met name de PSYCH-K me heeft geholpen, al kan ik me nog steeds niet goed voorstellen hoe. Ik heb altijd behoefte gehad aan het begrijpen van hoe dingen werken en in elkaar zitten, maar vind het moeilijk te begrijpen hoe dit me zo heeft geholpen. Voor het eerst ga ik op mijn gevoel af. Juist het feit dat dit me heeft geholpen om in het reine te komen met emoties en blokkades waarmee ik al jaren worstelde zonder het uit te pluizen en eindeloos te bespreken vond ik een geweldige ervaring.
Manon heel hartelijk bedankt voor je respectvolle, liefdevolle en geduldige hulp.

***

Tamara, moeder van Noa (8 jaar)
We zij met onze dochter van 8 jaar bij Manon terecht gekomen. Drie jaar lang zijn we van het kastje naar de muur gestuurd, onze dochter had allemaal verschillende ‘ vage’ klachten waar eigenlijk niemand de vinger op kon leggen. De klachten ging van onverklaarbare jeuk, een continue kuchje tot wallen onder de ogen en niet (alleen) kunnen slapen. Via een speurtocht op internet hebben we een hoop gelezen over hoog sensitieve kinderen en vonden we een hoop herkenning. Vervolgens kwamen we op de site van praktijk uitzicht door inzicht terecht. Eenmaal bij Manon vielen alle puzzelstukjes op zijn plek, voor Manon waren het geen vage klachten maar een duidelijk beeld van een hoog sensitief kind. Eindelijk erkenning en eindelijk iemand die haar kon helpen. We zijn inmiddels een intensieve maanden verder en er is een hoop veranderd. We hebben onze vrolijke dochter weer terug die lekker in haar vel zit met een prachtige karaktereigenschap, namelijk dat ze hoog sensitief is. Bedankt Manon dat je ons en onze dochter hebt geleerd om met deze bijzondere eigenschap om te leren gaan en er het positieve uit te halen.

***

Bauke (Access Bars)
Ik ben erg blij met de Access Bars/ Body sessie die je mij gegeven hebt.
Zo fijn hoe je mij kan teruggeven wat je waarneemt.
Dit laat mij overduidelijk zien wat er speelt bij mij.
Daarbij stel je mij ook nog de juiste vragen, waardoor ik inzichten krijg.
En tot slot help je met jouw tools het ook weer lichter en ruimer te maken, zodat ik na de sessie opgeruimder verder kan.
Liefs Bauke

***

Ouders van Eva (4 jaar)
We hadden altijd al wel het gevoel dat Eva anders reageerde op situaties, zich net iets anders ontwikkelde toen ze klein was en toen ze ouder werd kwamen de woede uitbarstingen. We zaten met onze handen in het haar want we wisten niet meer waar we goed aan deden, om over opvoeden maar niet te spreken want veel situaties liepen uit op een drama.
We hadden al wel het vermoeden dat Eva hoog sensitief is. Maar ja, en dan???
Gelukkig zagen de juffen op school dit ook al heel snel en na een gesprek met de schoolarts zijn we doorverwezen naar de praktijk.
Een geschenk uit de hemel want al na een paar consulten merkten we verschil: Eva wist beter wat ze voelde en waarom en doordat we het samen deden en ik dus ook “mee behandeld” werd wist ik in veel situaties hoe ik moest handelen. Maar wat ik het meest geleerd heb is Eva in haar waarde laten en haar gevoelens, angsten en belevingen te respecteren. En heel veel te praten want zonder praten zal je elkaar nooit snappen.

Wij zijn heel erg blij met de hulp van Manon en zouden het iedereen aanraden.

***

Moeder van Dana (7 jaar)
Onze dochter Dana is hoog sensitief. Dana had heel veel angsten en was snel bang. Ze kon enorm emotioneel reageren en vertoonde vaak bepaald gedrag waarvan we niet wisten waar dit vandaan kwam. Bij de Sinterklaasviering in 2015 werd de spanning voor haar zo groot dat ze niet meer bereikbaar was. Als moeder is het vreselijk om je kind niet te kunnen troosten, helpen en bereiken.
Toen zijn wij hulp gaan zoeken. Meer onder het mom: baat het niet, schaadt het niet.

Op deze manier zijn wij bij Manon terecht gekomen. De kennismaking verliep soepel. Dana begon steeds meer te praten. Echt al na onze eerste afspraak, vielen ons kleine dingen op. Iets minder verlegen, minder snel opstandig en ze leek steeds meer te durven.
Tijdens de diverse consulten is haar volle emmer in haar hoofd geleegd en leert ze om deze niet meer zo vol te laten lopen. Er zijn sessies geweest om bij haar onderbewustzijn te komen via PSYCH-K en hieruit bleek dat Dana enorm veel blokkades had. Toen Manon de kern gevonden had, was dat best emotioneel. Maar wat een verandering. Voor een sessie kon ze niet hardop zeggen: Ik ben trots op wie ik ben. Het lukte niet, alles blokkeerde.
En na de sessie zei ze volmondig: ” Ik ben Dana en ik ben trots op wie ik ben.” Ze ging er zelfs bij staan. Het voelde voor ons allebei alsof we de Olympische spelen hadden gewonnen.

Na een paar consulten werden we door diverse personen aangesproken. Moeders van vriendinnetjes, leerkrachten op school, opa’s en oma’s, vrienden. Wat is er met Dana gebeurd? Ze is open, vrolijk, vrij en we krijgen contact met haar.
Terwijl ik dit schrijf lopen de tranen over mijn wangen. Wij hebben een ander kind gekregen…….
Het is fantastisch als je ziet dat je dochter ontspannen is en kan genieten van alles om haar heen. En vooral dat ze trots is op wie ze is!!!!
Dank je wel Manon!!

***

Ouders van Laura (8 jaar)
Onze dochter komt nu al geruime tijd met regelmaat bij Manon in de praktijk.
Ze is een hoog sensitief meisje dat erg veel moeite had om zich staande te houden op school, maar ook in veel andere dagelijks terugkerende situaties.
Wij als ouders wisten altijd al dat Laura heel veel in haar mars heeft, maar zelf werd ze door haar onzekerheid en veel te volle ‘emmer’ enorm beperkt in haar dagelijkse functioneren.
Dit uitte zich in een meisje dat duidelijk niet lekker in haar vel zat.
Manon heeft haar uitgelegd wat het betekent om hoog sensitief te zijn, en waarom dingen soms lastig voor haar zijn. Ze weet nu hoe ze haar ‘emmer’ moet legen, en is een stuk ‘sterker’ geworden!!! Ze is enorm gegroeid door haar consulten bij Manon en kan de dagelijkse dingen in haar leven steeds beter aan.
Zelf hebben wij meer inzicht gekregen in hoe Laura de wereld ervaart, en bruikbare tips en handvatten van Manon gekregen.
Wat hebben wij onze dochter de afgelopen tijd zien groeien in een fantastisch zelfstandig meisje, die deze wereld steeds beter aan kan, en waar wij super trots op zijn!!!

Laura zelf
Ik vind het heel leuk om naar Manon te gaan. We praten heel veel. ze helpt me met heel veel dingen die ik moeilijk vind, en dat is heel fijn. Ik durf nu veel meer! Het leukste is dat ik bij Manon uit de vlinderkist mag kiezen, er zitten in de vlinderkist heel veel leuke dingen.

***

Fam. Derksen, ouders van Julia ( 9 jaar)
Wij zijn bij Manon gekomen omdat we onze dochter wilde helpen. Zij zat slecht in haar vel, had moeite met rekenen en was dus niet zo happy.
Manon heeft haar leren omgaan met haar hoog gevoeligheid en naar haar geluisterd en heeft haar in laten zien hoe je dan beter kan communiceren met anderen. Langzaam maar zeker kwam ze beter in haar vel te zitten en hebben we haar zien leren hoe je met hoog gevoelig voor jezelf moet omgaan. Wij vonden de ervaring met Manon heel fijn, we voelden ons begrepen en zijn heel warm ontvangen. Manon heeft oprechte aandacht voor je, maakt echt tijd voor jou en luistert oprecht naar je verhaal en neemt je emoties heel serieus.
Als wij met onze dochter weer eens vast komen te zitten dan zullen we zeker weer naar Manon gaan.

***

Annelies (18 jaar)
‘Altijd het gevoel hebben dat mensen je niet willen of kunnen begrijpen, maar nooit weten dat er een verklaring voor is. Vaak denken dat je dan maar gewoon anders bent en jezelf moet aanpassen aan de mensen om je heen. Dit lukt voor een tijd maar breekt al snel op. Al snel na het eerste consult met Manon kwam ik er achter dat hier wel degelijk een verklaring voor is, namelijk HSP. Samen zijn we op ontdekkingstocht gegaan door mijn leven en hebben de dingen verwerkt die in mijn gedachte nog negatief waren. Zelf was het voor mij bijvoorbeeld een groot verwijt naar mij zelf toe dat ik gezakt was voor mijn havo diploma. Samen met Manon hebben we voor onder andere deze dingen als school, methodes gevonden hier mee om te gaan. Ik ben mezelf gaan accepteren zoals ik ben en dat hooggevoelig zijn helemaal niks ergs is. Nu ik weet hoe ik er mee om moet gaan heeft het ook heel veel positieve kanten en daar ben ik Manon heel dankbaar voor!’

***

Linda
Onze gesprekken hebben me erg goed gedaan. Je zorgde voor een positieve stimulans en liet me (HSP-er) tot nieuwe inzichten komen. Ik kreeg meer vertrouwen in mezelf en in de dingen die ik deed. Je leerde me hoe ik tot innerlijke rust kan komen, hoe ik kan vertrouwen op mijn gevoel, hoe ik de ruimte in kan nemen die ik nodig heb en dat ‘loslaten’ zorgt voor voldoening en rust.
Door de praktische benadering van de consulten ging ik thuis direct aan de slag met de inzichten, oefeningen en tips. Binnen zeer korte tijd merkte ik dat ik enorm groeide op sociaal, emotioneel en spiritueel gebied. Ik kom nu vanuit de wijsheid van mijn hart op voor mezelf, met liefde en respect voor de mensen om mij heen.
Je gaf me de kracht om echt stappen te zetten. Dankjewel voor jouw liefdevolle kwaliteit!

***

Cecile
Ik wil je heel hartelijk danken voor wat je in die korte tijd voor me hebt betekend en ik hoop dat het je lukt je ambities waar te maken!
Je bent een groot talent!

***

Marja, moeder van Sander (10 jaar)
Wat ben ik blij dat ons kind op weg geholpen is door Manon! Zijn zelfvertrouwen is gegroeid (en groeit nu na een aantal maanden nog steeds!) We begrijpen elkaar veel beter en zijn onze emoties beter de baas. We komen veel makkelijker tot een gesprek over onze gevoelens, de rust binnen het hele gezin groeit.
Na een recente droevige gebeurtenis blijkt ook dat hij de emoties al veel beter een plekje kan geven.
Maar vooral zien we een vrolijker, blijer kind, die keuzes durft te maken! Zijn zonnetje gaat steeds feller schijnen!

***

Annemiek (48 jaar):
Ik kon de juiste balans bij mijzelf even niet vinden en kwam zelf niet verder.
Het thema loslaten bleek belangrijk te zijn voor mij.
Ik heb Manon als een heel plezierige, rustige vrouw ervaren die zich zeer neutraal opstelt, niet ‘meepraat’ maar juist zoekt naar oplossingen en mogelijkheden. Hierbij gebruikt ze o.a. visualisatie-oefeningen, PSYCH-K en bloesemremedie. En indien nodig/wenselijk nog veel meer, want dat is het fijne met Manon. Door haar achtergrond en werkervaring als verpleegkundige en diverse studies kan zij heel breed (mee)denken en voelen en kan ze ter plekke de technieken en middelen toepassen die op dat moment van belang zijn. Zo heeft Manon bij mij de kernovertuigingenbalans en relatiebalans uitgevoerd. Een hele bijzondere en ook zeer prettige ervaring, waar ik achteraf gezien veel baat bij heb gehad. En ben je nog niet toe aan het behandelen van een bepaald onderdeel of onderwerp, dan geeft je innerlijk dit zelf aan en wordt er niets geforceerd. Alles op zijn tijd!

Ik heb mijn sessies bij Manon als ongedwongen, laagdrempelig, leerzaam, plezierig en zeer effectief ervaren. Inmiddels voel ik me goed in balans en vind ik het prettig om te weten dat ik ook af en toe voor een ‘apk’ bij haar terecht kan. En prettige bijkomstigheid; het hoeft niet een jarenlang proces te zijn. Manon kan je met een paar sessies ook al enorm helpen!

***

Inge (28 jaar)
Ik ben bij Manon in de praktijk gekomen, omdat ik door gebeurtenissen in mijn familie behoefte had aan rust, inzicht en vrede in mijn leven. Nu, een paar maanden later, kan ik zeggen dat Manon de naam van haar praktijk eer aan doet. Zij geeft je echt uitzicht door inzicht! Mijn leven is in de afgelopen maanden heel erg veranderd. Niet doordat Manon dingen voor mij heeft opgelost, maar door haar hulp, inzicht en adviezen, zodat ik het zelf kan oplossen! Het is heel erg fijn en ontzettend waardevol dat Manon je kan helpen door je te coachen met o.a. de NEI. Hierdoor los je niet alleen hetgeen op waarvoor je eigenlijk op consult kwam, maar het verandert je hele leven! De inzichten die Manon mij heeft gegeven, pas ik nu toe in mijn privéleven en daarnaast ook op mijn werk. Door de gesprekken bij Manon heb ik geleerd om op mezelf te vertrouwen en om mijn (innerlijke) rust te vinden . Ik kan nu dingen loslaten en dagelijks voluit genieten van de kleine en grote geluksmomenten in het leven.

***

Johannes (46 jaar)
Ik ben al meerdere jaren bezig mijn plek in deze roerige en drukke maatschappij te vinden. Tot twee jaar geleden werd ik geholpen door een NEI therapeute die bijzonder werk heeft verricht voor mij. Zij was gedwongen te stoppen en ik was toe aan een nieuwe stap. Via via kwam ik daarna bij Manon. Na de eerste hand voelde ik me al thuis. Ze is een warme open vriendelijke en gevoelige vrouw. Met kennis van zaken. Niet enkel in de alternatieve zorg maar ook in de gewone zorg. Ze heeft snel de richting gevonden waar ik verder moest ontwikkelen. Ze stimuleert je om jezelf te ontwikkelen. Ze heeft mij mezelf laten aanwijzen waar ik aan mezelf moet werken, waar ik kan leren, waar ik kan leven. Ze geeft de handvatten die je nodig hebt. Soms moet er iets “opgeruimd” worden of een blokkade verwijderd worden voor de volgende stap. Die “rommel,” die blokkade helpt ze zoeken en verwijderen. Ik maak zelf de tocht. Manon schijnt bij op de weg die ik moet gaan, vangt me op als ik in een gat stap. Ze bereid zich goed voor en vergeet je ook niet als je de deur achter je dicht doet. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik zo’n mooi mens heb mogen leren kennen.

***

Eva (33 jaar)
Ik wist dat ik me niet lekker voelde in mijn vel. Er waren zaken waar ik anders op reageerde dan ik wilde. Ik wist niet waar het vandaan kwam. Ik was vaak bang en boos. Door bij Manon voor consulten te komen liet zij mij zien waar mijn gevoelens en overtuigingen vandaan kwamen en hoe het kwam dat ik zo reageerde zoals ik deed. Alleen al door het inzicht hierin werd het al beter. Ik voel me nu een stuk zekerder, rustiger en als ik weer bang of boos ben weet ik waar het vandaan komt en kan ik het beter en sneller laten gaan. Ik heb er heel veel aan gehad. Ik heb inderdaad uitzicht door inzicht gekregen! Dank je wel Manon.

***

Fiona, moeder van Djolien (3 jaar)
Ik kwam bij Manon voor mijn dochtertje. Ze is 3 jaar en heeft luchtwegproblemen in de vorm van astma. De behandeling heb ik als heel prettig ervaren en er zat een heel duidelijk verloop in en alles werd mij goed uitgelegd. Djolien is sinds de consulten een meisje geworden dat meer plezier heeft, meer open is naar andere mensen en vooral meer uit haar leven kan halen. Dit doordat ze niet meer zo moe en benauwd is en meer energie heeft.